Facebook Safety Check, Brüksel Patlaması Sonrasında da Kullanıldı
Dünyayı tehdit eden terör saldırıları, birçok vatandaşın can kaybına ve yaralanmasına neden oluyor. Bu saldırılarla başa çıkmak için sıkılaştırılan güvenlik önlemlerinin bir an önce olumlu sonuç vermesini bekleyen dünya insanı, bir yandan da sosyal medya aracılığıyla saldırı alanlarında bulunan yakınlarının ve arkadaşlarının güvenlik durumunu öğrenmeye çalışıyor. Başlangıçta doğal afet gibi olaylarda kullanılması tasarlanan Facebook’un “Safety Check (Güvenlik Durumu Kontrolü)” özelliği, maalesef insan afeti olarak nitelendirebileceğimiz terör saldırılarında da kullanımda!
Bugün, Brüksel havaalanı ve metrosunda gerçekleşen seri patlamalardan yaklaşık 3 saat sonra devreye alınan Facebook Safety Check, geç devreye sokulduğuna dair sosyal medyada ve haber sitelerinde sıkça eleştirildi. Yüreği acı ve endişeyle dolu insanlara sunduğu iletişim desteğiyle Safety Check’in artık terör saldırılarına maruz kalınan bölgelerde hiç vakit kaybetmeden devreye alınmasının önemi bu olayla tekrar vurgulanmış oldu.
Safety Check özelliği Kasım 2015’te Paris’te gerçekleşen terör saldırısında, ardından Nijerya’da ve sonrasında Türkiye’de gerçekleşen saldırılarda da kullanılmıştı.
Son günlerde tüm dünyayı sarsan terör saldırılarının bir an önce son bulması ve bu özelliğin kullanılmasına gerek kalmayacak bir dünya dileğiyle…