Markalar için Google+ Hangouts
Son dönemlerde hızlı büyümesini sürdürürken, bir yandan da özel bir hayran kitlesi edinmeye başlayan Google Plus, hangout özelliğiyle sosyal medya kullanıcılarına video chat imkanı da sunuyor.
Facebook ve Twitter‘a göre henüz çok genç olan Google+, aylık 100 milyon aktif kullanıcı sayısını şimdiden geçmiş durumda ve etkisini de günden güne arttırmayı sürdürüyor.
Google+ Hangouts, sesini duyurmak isteyen markalar için de bir çok fırsatı bir arada sunuyor.
Elbette, biz bu yazımızda bu özelliğin markalara sağladığı imkanları öne çıkarıyor olacağız.
Eğer, Hangout ile neler yapabileceğinizle ilgili hiçbir fikriniz yoksa, şu kısa videoya bir göz atabilirsiniz;
Google Plus’da var olmak ve kitle yönetmek isteyen markaların diğer mecralardaki takipçileri ile bu yeni iletişim kanalında etkileşime başlamaları için en iyi yol bir Hangout organize etmek olabilir. Peki Hangout organize etmek için bir marka neler yapabilir?
Sektör Uzmanlarını Kullanmak
Markanın içinde olduğu sektörün uzmanları bir moderatör eşliğinde günün trendlerini konuşabilir. Markanın uzman duruşunu ve yararlı içerik sağlamasını kolaylaştıracak bir yayın olacaktır. Daha sonra yapılan Hangout bir video oluşturularak Youtube ve diğer video kanallarında ve Facebook marka sayfasında tekrar paylaşılabilir. Yapılacak konuşma için bir hashtag bulunarak izleyenlerin soruları kabul edilebilir.
Canlı Röportaj
Gazeteciler marka temsilcisine Google+ Hangouts aracılığı ile sorular sorabilir ve bunun canlı paylaşımı markanın güvenirliğini ve şeffaflığını gösteren yararlı bir etkinliğe dönüştürülür. Yine Twitter üzerinden hashtag kullanılarak veya Google’ın kendi yorum bölümünü takip ederek sorular alınabilir. Böyle bir etkinliği duyurmanın en iyi yolu ise yine Facebook reklamı olacaktır.
Canlı Ürün Örneklemeleri
Ürünler sunan markalar, konuyla ilgili bloggerlar ile hangout organize ederek ürünlerinin canlı denenmesini sağlayabilir. Kanaat önderlerinin ilk yorumları izleyen kitleler üzerinde olumlu etki yapabileceği gibi bloggerların bu deneyimlerini kendi bloglarında hangout videosu ile paylaşmaları dijital PR etkisini arttıracaktır. Ürün lansmanlarında faydalı bir yöntem olabilir.
Ödüllü Yarışmalar
Moderasyon yapan kişinin sorular sorması şeklinde bilgi veya yetenek yarışmaları kurgulanabilir. Şimdilik maksimum 10 kişinin hangout’a dahil olabildiğini unutmamak gerekir.
Ödül Olarak Hangout
Ünlü kişiler (sanatçı, oyuncu, sporcu vs. veya markaya mal olmuş ünlü kişi) örneğin Facebook üzerinde düzenlenen başka bir yarışmanın ödülü olarak yarışmayı kazananları ile Hangout’a katılabilir. Hangout başka kampanyaların sonunda tamamlayıcı rol üstlenebilir.
Müşteri Hizmetlerine Destek
Marka temsilcileri müşteri hizmetlerini sunmak, müşterilere yardımcı olmak adına da Hangout özelliğini kullanabilir. Teknik konularda destek, manuellerin gösterilmesi, sunum paylaşımı gibi özellikler ile birçok farklı sektörde müşteri ilişkileri anlamında Hangout’un katkısı olabilir.
Viral Hangout
Komik ve beklenmedik karakterler bir araya getirilerek ilginç diyaloglar kurgulanarak viral video etkisi sağlayacak hangout kurgulanabilir. Farklı lokasyonlardan markayı kullanan insanlar bir hangout içinde de bir araya getirilebilir.
Alexis Mainland – Newyork Times Sosyal Medya Editörü
Newyork Times Röportaj Örneği: