Storify ve Koç Üniversitesi 2013 Uyum Günleri
Dijital gazetecilik aracı olarak ortaya çıkmış bir kanal olan Storify büyümesini sürdürüyor. Storify, seçilen bir konu üzerinde farklı sosyal medya kanallarından, farklı kişilerin paylaştıkları iletilerin ve görsellerin bir araya toplanarak oluşturulması üzerine tasarlanmış. Kullanıcılar kendi belirledikleri konular üzerinde başlıklar açarak, bir araya getirmek istedikleri paylaşımları bu başlık altında derliyorlar.
Storify’da, beğenilen içerikler sürükle bırak yöntemi ile paylaşıma sunuluyor. Bu yöntemle yapılan paylaşımların, sahiplerin ismiyle ve alıntıların paylaşım linkleriyle yapılması sebebi ile telif hakkı problemi yaşanmıyor.
Storify yaklaşık 20 sosyal medya kanalında, paylaşımları istediğimiz konu ve hashtag ile taramamıza ve aktarmamıza imkân veriyor. Sosyal medya kanallarının yanı sıra URL aracılığıyla da istediğimiz linkteki içeriğe yer verme imkânı bulunuyor. Metin, video ve görselin bir arada okuyuculara aktarılan Storify’da, paylaşımları istediğiniz sıraya göre dizebiliyor, sıralamasını değiştirebiliyor ve istemediğiniz içeriği çıkarabiliyorsunuz. Sayfanızda yer verdiğiniz paylaşımlar arasında açıklayıcı metinler yazarak, olayın akışını hikâye diline çevirerek takipçilerinize aktarabiliyorsunuz. Hikâyenizi paylaşıma açtıktan sonra da ekleme çıkarma yapmak mümkün.
Yapılan paylaşımların ve platformların gittikçe arttığını düşündüğümüzde, takipçilerimize bizim hakkımızda ya da bizim düzenlediğimiz etkinlikler hakkında paylaşımların bir arada sunulması adına faydalı bir kanal.
Yurt dışında özellikle etkinliklerde çok yaygın bir şekilde kullanılan Storify, üniversitelerin belirli dönemlerinde de tercih edilen bir kanal. Harvard Üniversitesi, (http://storify.com/harvard#stories) Berkeley Üniversitesi (http://storify.com/UCBerkeley#stories ) ve Brown Üniversitesi (http://storify.com/BrownUniversity#stories) bunlara örnek.
Koç Üniversitesi 2013 Uyum Günleri Storify
Koç Üniversitesi’nin 2013 Uyum Günlerinde, üniversite örneklerinden yola çıkılarak Türkiye’deki üniversiteler arasında bir ilk olarak Storify kullanımı yapıldı. ‘Uyum Günleri’ başlığında açılan sayfada, takipçilerin ve üniversitenin resmi hesaplarından yapılan Facebook, Twitter ve Instagram paylaşımları günlük olarak eklenerek takipçilerle paylaşıldı. Böylece sadece etkinlik alanında olanlar değil, bilgisayar başındaki takipçilerin de paylaşımları ve aktiviteleri baştan sona anlık olarak ya da sonradan takip etmeleri sağlandı.
Storify’ın kullanıcı sayısının Türkiye’de henüz çok olmaması sebebiyle, Storify sayfası Facebook ve Twitter üzerinden takipçilere duyuruldu ve ziyaretçiler bu kanal üzerinden etkinlikle ilgili tüm detayları takip ettiler.